Pilotna online Občianska rada v Oregone (USA) 2020 – ako po COVID-19

 V júli a auguste 2020 spolupracovalo 36 voličov z celého Oregonu na vypracovaní odporúčaní pre spravodlivú  cestu po pandémii koronavírusu.

Táto  Občianske rada sa stretla netradične nie fyzicky, ale online, v partnerstve medzi  neziskovkou Healthy Democracy and Oregon’s Kitchen Table (Zdravá demokracia a Za kuchynským stolom v Oregone so sídlom na Portlandskej štátnej univerzite)  v siedmich dvojhodinových stretnutiach v júli a auguste 2020. Tridsaťšesť účastníkov panelu vybraných náhodným výberom z celého štátu Oregon rokovalo o otázkach týkajúcich sa počas a po COVID  –  19 a 27. augusta v rámci tejto tlačovej konferencie zverejnili svoju záverečnú správu pre oregonský zákonodarný zbor. Výnimočná situácia robí vynimočne veci, keďže väčšinou tieto rady vydávajú občanom pri hlasovaní v referende argumenty za a proti hlasovacej otázke, teraz sa to urobilo  pre zastupiteľstvo.

Výsledná správa

Pilotná záverečná správa oregonského občianskeho zhromaždenia 2020

Tento dokument obsahuje záverečné zásady a politické odporúčania vypracované zhromaždením. Vyšla na virtuálnej tlačovej konferencii 27. augusta.

viac: https://healthydemocracy.org/ca/2020-oregon-covid/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *