Návod pre členov

Utorok, 17 Marec 2015 09:47 Jozef Bielik

Úvodná informácia, čo už v o.z. je a ako to funguje:

  1. Tu sú stanovy o.z PD.  Stanovy sa dajú meniť iba referendom členov (viď príslušný odstavec v stanovách).
  2. Oficiálna web stránka o.z. PD je http://priama-demokracia.sk. V prípade že chcete na ňu niečo pridať, alebo na nej niečo zmeniť, tak treba kontaktovať aktuálneho admina na admin@priama-demokracia.sk.
  3. Členovia o.z. môžu zdieľať informácie medzi sebou (okrem osobného kontaktu, mailu, telefónu, skypu) aj pomocou mailových skupín o.z. PD. Ako na to? Viď „pravidlá pre používanie mailových skupín„.
  4. Interné dokumenty o.z. sú v zdieľanom google adresári. Doň má prístup každý, kto je v mailovej skupine o.z., t.j. každý člen o.z. Návod ako na to.
  5. Na komunikáciu s verejnosťou o.z. PD používa aj oficiálny facebook o.z PD. V prípade ak chcete na ňom niečo uverejniť, napíšte na FB adminovi tej stránky.
  6. Členovia samozrejme môžu vytvárať nové IT nástroje, ak to považujú za vhodné pre svoj projekt. Môžu si napr. spraviť svoj projektový web na sites.google.com. Napr. sites.google.com/site/ozpdprojekt. Pri zdieľaní môžu využiť existujúce skupiny členov o.z. (alebo vytvoriť svoje vlastné). Rovnako ako pri google dokumetoch.
  7. Orgány o.z. PD sú takéto: Zhromaždenie voliteľov, Rada, Kontrolná a rozhodcovská komisia a ich kompetencie sú popísané v stanovách.
  8. Ak niečo viete spraviť lepšie, ako je to spravené, tak to spravte, predveďte členom alebo Rade o.z. alebo to odporučte ostatným na používanie buď ako ďalší nástroj, alebo sa ním nahradí už existujúci nástroj, alebo nástroje a zaradí sa do tohto zoznamu.
  9. Na návrh ľubovoľného člena sa tiež môžu meniť pravidlá používania jednotlivých nástrojov (v súčinnosti so správcom daného nástroja), prípadne sa aj správcovia jednotlivých nástrojov (prípadne osoby v iných funkciách v o.z. ) môžu na návrh člena o.z. nahrádzať iným členom, alebo členmi, a to buď prostredníctvom rady o.z., alebo referenda (na základe stanov – viď bod 1).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *